Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositorio.uisek.edu.ec/handle/123456789/2051
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorCifuentes Palacios, Víctor Armando-
dc.contributor.authorRojas Moscoso, Juan Carlos-
dc.date.accessioned2017-02-02T22:32:53Z-
dc.date.available2017-02-02T22:32:53Z-
dc.date.issued2001-
dc.identifier.citationST-ICF R741in/2001es
dc.identifier.urihttps://repositorio.uisek.edu.ec/handle/123456789/2051-
dc.descriptionBy proven historical references, guinea pig breeding has always been a food of great estimation for the populations of the South American Andes and some population centers of Africa and Asia, without leaving aside countries such as Spain, the United States and Canada due to its large Latino population. The great nutritional quality and the attractive flavor of the meat of the guinea pig adds the feasibility of their upbringing. The fact that only two males and twenty females can provide a large volume of protein for a sufficient year for an average family of 6 people, speaks of a potential with optimal export conditions. It should be noted that a high percentage of guinea pig breeders do not They deal with basic details, such as economic management financially correct, that would make this activity an enviable alternative in livestock production, for its good and attractive levels of profitability, as can be seen in the case study that is details in chapter 5 of this thesis. Bad husbandry, only as a supplement to the diet peasant, has caused an oversight in the aspects of techniques of exploitation and management, even worse with regard to administration.-
dc.description.abstractPor referencias históricas comprobadas, la crianza del cuy siempre ha sido un alimento de gran estimación para las poblaciones de los Andes sudamericanos y algunos núcleos poblacionales de África y Asia, sin dejar de lado los países como España, Estados Unidos y Canadá debido a su gran población latina. A la gran calidad nutritiva y el atractivo sabor de la carne del cuy se suma la factibilidad de su crianza. El hecho de que apenas dos machos y veinte hembras puedan proporcionar un gran volumen de proteínas durante un año suficiente para una familia promedio de 6 personas, habla de una potencialidad con condiciones óptimas de exportación. Es de remarcar que un alto porcentaje de criadores del cuy no se ocupan de detalles básicos, tales como la administración económica financiera correcta, que harían de esta actividad una envidiable alternativa en la producción pecuaria, por sus buenos y atrayentes niveles de rentabilidad, como se podrá ver en el caso práctico que se detalla en el capitulo 5 de esta tesis. Una mala crianza del cuy, únicamente como complemento de la dieta campesina, ha originado un descuido en los aspectos de técnicas de explotación y manejo, peor todavía en lo que se refiere a la administración.es
dc.description.sponsorshipUisekes
dc.language.isospaes
dc.publisherUniversidad Internacional SEKes
dc.rightsopenAccesses
dc.subjectFINANZASes
dc.subjectMODELO ECONÓMICOes
dc.subjectANIMALES DE GRANJAes
dc.subjectEXPORTACIÓNes
dc.subjectGASTRONOMÍA-
dc.titleInvestigación para la optimización de un modelo económico financiero aplicado al sector cunicula ecuatorianoes
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises
Appears in Collections:Finanzas

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ROJAS MOSCOSO JUAN CARLOS.pdf2.41 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.